Lamelparket is parket dat is opgebouwd uit verschillende lagen. De top- en onderlaag worden in de fabriek met lijm samengeperst. De onderlaag bestaat uit meerdere lagen, bijvoorbeeld vurenhout. De toplaag bestaat uit een laag van circa twee tot en met vier millimeter in verschillende houtsoorten. Het is mogelijk om te kiezen voor een plank met meerdere stroken (twee of drie) of met een vaste breedte. De vloer is kant en klaar behandeld in olie of lak.
Plaatsen van lamelparket, vast of zwevend:
Bij een vaste vloer worden de vloerdelen rechtstreeks op een goedgekeurde draagvloer geplaatst met geschikte lijm. Deze kan prima worden gecombineerd met een vloerverwarming. Daar zijn, net als bij traditioneel parket, speciale regels voor. Als de lijm is opgedroogd, is lamelparket gebruiksklaar, dit komt doordat deze in fabriek al is behandeld.
Het zwevend plaatsen van een vloer wil zeggen dat de vloer los van de ondergrond ligt. De ondergrond of draagvloer moet goed worden gecontroleerd om de vloer stabiel te kunnen plaatsen. De ondervloer kan uit verschillende diktes bestaan om bijvoorbeeld ongelijke hoogtes uit te vlakken, om op hoogte uit te komen met aansluitende vloeren of om een isolerende werking te creëren. Er is ook een mogelijkheid om een geluidsreducerende onderlaag te kiezen met TNO Normen/Certificaten.