massieve planken

Massieve planken en stroken hebben variabele lengtes, breedtes, diktes en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. De planken en stroken zijn vol massief en variërend van 15 millimeter tot 22 millimeter en hebben een tand en groef verbinding. Deze vloeren kunnen zowel zwevend als vast worden geplaatst worden. Als de vloer zwevend wordt geplaatst, dan gebeurt dit op een goed geïnspecteerde ondergrond: droog, vlak en vetvrij. Bij het leggen wordt eerst een grondfolie geplaatst, waarop de juiste ondervloer komt. Vervolgens wordt deze met een PVCA-kunststoflijm in de naden volledig verlijmd. Bij een massieve planken is er de keuze tussen volledig in de fabriek behandelde en vloeren die nog geheel geschuurd en behandeld moeten worden.

Hoe gaat het leggen van een massieve planken vloer of stroken vloer in zijn werk?

Eerst inspecteren we de ondergrond, het cementdek moet droog, vlak en vetvrij zijn. Bij het vast verlijmen van planken wordt op de ondergrond (cementdek) eerst een spaanderplaat ondervloer geplaatst. De ondergrond wordt machinaal vlak geschuurd met professionele schuurmachines. Daarna wordt de vloer verlijmd met de juiste lijm en blind vernagelt met compressor (onder hoge druk met een Floor Stapler). Indien de vloer in de fabriek voorbehandeld is, dan is deze een dag later belastbaar. Een onbehandelde vloer kan indien nodig ter plaatse behandeld worden.

Het vast verlijmen heeft net als bij traditioneel parket een aantal voordelen:
  • minder contactgeluid, kraakt niet
  • werkingsvrij, het zet niet uit
  • kan waterpas tegen andere vaste vloeren of vloerbekleding worden geplaatst
  • de vloer ligt vast en beweegt niet
  • langere levensduur
Traditionele Parketteurs • Ambachtelijke Kwaliteit
Contactgegevens

Walravens Parket
Sint Gertrudislaan 24
5643 PD Eindhoven

06-45014343 – 040-8423952
info@walravens-parket.nl

KVK-nr. 51862352
BTW-nr. NL1430.01.565BO2

CBW erkend

Onze partners
Neem snel contact op:

Heeft u een vraag voor ons of wilt u graag meer informatie over onze vloeren of andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op.

Contactformulier