mozaïek/planchetten vloeren

Een mozaïekparket is bij velen beter bekend als de vloer in een dansschool. Maar ook andere ruimten als kantoorpanden, winkelruimten en horeca-gelegenheden zijn uitermate geschikt voor mozaïekvloeren. Ze zijn zeer sterk, geven door de volledige verlijming veel loopgemak en worden om deze kenmerken al honderden jaren gelegd op intensief gebruikte vloeren. Planchetten is een parket dat bestaat uit losse strookjes van circa 10 millimeter dik, 50 millimeter breed en 250 millimeter lang. Ze worden één voor één gelegd. 

Een mozaïekvloer is opgebouwd uit massieve houten strookjes van 8 millimeter dik, die in een mozaïekpatroon worden verwerkt. In veel gevallen een blokpatroon, maar ook tal van andere patronen behoren tot de mogelijkheid. De mozaïekvloer wordt verlijmd op een vlakke verlijmbare ondervloer. Mozaïekvloeren zijn verkrijgbaar in een groot aantal houtsoorten, waaronder eiken, beuken en essen en in verscheidenheid aan patronen: parallel, visgraat, hoogkant mozaïek of in Engels verband.

Voordelen van een mozaïekvloer op een rij:
  • verschillende houtsoorten
  • veel loopgemak
  • oplossing voor intensief gebruikte vloeren
  • uitsteken in combinatie met vloerverwarming
  • weinig loopgeluid
Traditionele Parketteurs • Ambachtelijke Kwaliteit
Contactgegevens

Walravens Parket
Sint Gertrudislaan 24
5643 PD Eindhoven

06-45014343 – 040-8423952
info@walravens-parket.nl

KVK-nr. 51862352
BTW-nr. NL1430.01.565BO2

CBW erkend

Onze partners
Neem snel contact op:

Heeft u een vraag voor ons of wilt u graag meer informatie over onze vloeren of andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op.

Contactformulier